Locatie: Home - Internet

Online kerstinkopen - Top 5 gevaren

Top 5 gevaren van de online kerstinkopen - Met Kerst wordt massaal online gekocht. Pas op voor cybercriminelen. Hier 5 tips!

Online kerstinkopen: de Top-5

1. E-mails met nepadvertenties In deze e-mails, bieden oplichters producten als horloges en kleding van dure merken aan voor spotprijzen. De links in deze e-mails lokken de ontvanger naar geÔnfecteerde websites, of naar vervalste webwinkels, waar persoonlijke en financiŽle gegevens worden gestolen tijdens het bestelproces.

2. Fraude met internetbankieren Internetbankieren, of betalen met iDeal, is erg handig bij het online winkelen. Echter, cybercriminelen kunnen hier misbruik van maken met behulp van zogenaamde Banktrojanen. Mmalware wordt door veel beveiligingssoftware niet opgemerkt en is daarmee extra gevaarlijk.

3. Vervalste e-mails van bezorgdiensten Veel cadeautjes die online worden besteld worden door een bezorgservice thuis afgeleverd. Cybercriminelen maken misbruik van dit gegeven door vervalste e-mails over de bezorging of betaling van cadeaus te sturen.

4. Vervalste e-mails van financiŽle instellingen In december worden veel e-mails gestuurd die afkomstig lijken van een bank, een creditcardmaatschappij of PayPal. Als het slachtoffer op een vervalste site zijn inloggegevens intypt, kunnen de cybercriminelen daarmee vervolgens zelf gaan winkelen.

5. Vervalste online kerstkaarten Een andere populaire strategie in de kerstperiode is het versturen van valse online kerstkaarten. Deze bevatten bijlagen met malware, of leiden de ontvanger naar een phishingsite kerstinkopen

Datum: 06 December 2011
Bron: Persbericht G Data

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet