Locatie: Home - Politiek

Salarissen betaald voetbal openbaar

Salarissen betaald voetbal openbaar - Dat is wat Bruins Slot van het CDA wil verplichten. Wat doen ze met het gemeenschapsgeld? Lees!

Clubs in het betaald voetbal moeten verplicht worden de salarissen te openbaren. Dat stelt CDA Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot in het Algemeen Dagblad van zaterdag. Volgens haar is er geen voetbalclub meer die niet overeind wordt gehouden door gemeenschapsgeld. ,,Dan moet ook inzichtelijk zijn wat er met dat geld gebeurt. Dat geld is niet bedoeld voor hogere salarissen van bestuurders.

Het gaat haar niet om een discussie over hoge spelerssalarissen. Maar inmiddels hebben alle profclubs de afgelopen jaren wel eens financiŽle steun vanuit de gemeenten gekregen om hen uit de brand te helpen.

Het staat de gemeenten vrij om clubs te subsidiŽren. Bruins Slot: ,,Maar dan moet wel kunnen worden gecontroleerd of dat geld ook terechtkomt op de plek waar het voor bedoeld is: de jeugdopleiding en het financieel gezond maken van de club. En niet naar allerlei managers.

Datum: 28 November 2011
Bron: Persbericht CDA

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Politiek