Locatie: Home - Politiek

Vrouwen smokkelen geld in hun lichaam

Vrouwen smokkelen geld in hun lichaam - Op 16 november 2011 zijn op Schiphol twee Bulgaarse vrouwen van 62 en 64 jaar aangehouden op een vertrekkende vlucht van Amsterdam naar Sao Paulo. De Douane vond in hun handbagage bij elk EUR 9.500. Bij nadere controle bleek dat beide vrouwen elk ruim EUR 40.000 smokkelden waarvan het grootste deel in hun lichaam was verstopt. Beiden zijn aangehouden door de FIOD op verdenking van witwassen en zitten in voorlopige hechtenis.

Onlangs heeft de Douane ook een 40-jarige Mexicaanse man aangehouden. De man was onderweg naar Mexico Stad. Tijdens een controle troffen de douanebeambten een envelop met EUR 100.000 aan, bestaande uit biljetten van EUR 500. Ook in deze zaak deed de FIOD op Schiphol nader onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol. De verdachte zit in de gevangenis. Op maandag 21 november heeft de officier van justitie voor de rechtbank op Schiphol 8 maanden cel en verbeurdverklaring van het geld geŽist. Op maandag 5 december doet de rechtbank uitspraak.

Als een reiziger de Europese Unie binnenkomt of verlaat met EUR 10.000 of meer aan liquide middelen, dan moet deze hiervan aangifte doen bij de Douane. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen gaan. Zoals het 'witwassen van geld' of het financieren van terroristische activiteiten.

Datum: 28 November 2011
Bron: Persbericht Rijksoverheid

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Politiek