Locatie: Home - Vragen - Uitleg

Ontslagvergoeding - Wat is een ontslagvergoeding?

Een ontslagvergoeding is een financiŽle vergoeding die een werknemer krijgt bij ontslag. Een ontslagvergoeding wordt ook wel gouden handdruk genoemd. Bij ontslag heeft u Ė als werknemer Ė vaak het recht op een ontslagvergoeding. Ook in een sociaal plan kan de regeling omtrent een ontslagvergoeding worden opgenomen.

Hoogte ontslagvergoeding

De hoogte van een ontslagvergoeding hangt van het arbeidsverleden van een werknemer. De zogenaamde kantonrechtersformule bepaald de hoogte van de ontslagvergoeding. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de oude kantonrechtersformule of de nieuwe kantonrechtersformule.

Wanneer ontslagvergoeding

Een werknemer heeft niet automatisch recht op een ontslagvergoeding. Soms kan er wel aanspraak maken op een schadevergoeding. Wanneer is een ontslagvergoeding aan de orde? Of een werknemer recht heeft op een ontslagvergoeding hangt af van een aantal factoren:

- de leeftijd en het aantal dienstjaren van de werknemer
- de reden van ontslag. Is dit veroorzaakt door u of er valt uw werknemer een verwijt te maken
- de financiŽle situatie van de onderneming
- er is wel/geen Sociaal Plan
- de positie van de werknemer op de arbeidsmarkt

Als een onderneming geen ontslagvergoeding aanbiedt bij het ontslag, zal de kantonrechter mogelijk moeten beslissen of een werknemer recht heeft op een ontslagvergoeding.

Datum: 25 November 2011
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Vragen - Uitleg