Locatie: Home - Internet

Rosenthal pleit voor open, veilig en vrij internet

Minister Rosenthal sprak vandaag de London Conference on Cyberspace toe. Hij pleitte voor een open, veilig en vrij internet. Rostenthal: `Dit is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid, en in ons gezamenlijk belang. We hebben de creatieve kracht van internet nodig. Als katalysator voor economische activiteiten en wereldhandel.' Hij zei dit in een speciale sessie over groei en ontwikkeling.

De Nederlandse internet sector bedraagt 4,3 procent van het Bruto Binnenlands Product. Met een jaarlijkse omzet van 24 miljard euro verdient Nederland met internet net zoveel als in de logistiek- en onderwijssector.

Ook voor snelgroeiende economieŽn als China, BraziliŽ en India heeft het internet veel potentieel. Rosenthal: `Het internet verbindt wereldmarkten. Die verbinding hebben we nodig. Internet is een vitale noodzaak voor internationale handel. Nu meer dan ooit.'

Minister Rosenthal kondigde ook aan dat Nederland een conferentie organiseert over vrije toegang tot het internet, op 9 december 2011 in Den Haag. Deze conferentie gaat vooral in op internetvrijheid als mensenrecht. `De ontwikkelingen in de Arabische wereld zijn een goed voorbeeld. Internetvrijheid is essentieel voor de vrijheid van meningsuiting. Met deze conferentie willen we praktische stappen zetten om dat recht te bevorderen', aldus Rosenthal.

Datum: 01 November 2011
Bron: Persbericht Rijksoverheid

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet