Locatie: Home - Vakantie - Reizen

Menhirs van Carnac - Bezienswaardigheden in Bretagne

De menhirs van Carnac zijn wereldberoemd. In totaal resteren er nu nog ongeveer 2600 van de oorspronkelijke naar schatting 11.000 stenen in de omgeving van Carnac in Bretagne. Er wordt onderscheid gemaakt tussen (alleen)staande stenen - de zogenaamde menhirs - welbekend van de boeken van Asterix en Obelix, steencirkels en grafheuvels.

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat veel van menhirs gekoppeld waren aan rituelen rond de zon en de maan. Het waren dus zo goed als zeker ook een soort kalenders. De Kelten - die rond 400 v.Chr. in dit deel van Europa arriveerden - maakten gebruik van deze monumenten voor hun religieuze ceremoniën. Hoe de - vaak zeer grote - menhirs bij Carnac zijn geplaatst is tot op heden onbekend.

Het bezichtigen van de Menhirs in Carnac is de moeite waard, zeker als u in de buurt bent. Het zien van de stenen geeft een bijzonder gevoel van oudheid, wetende dat deze gigantisch zware keien duizenden jaren geleden daar door onze voorvaderen zijn neer gezet. Het bezoek aan de Menhirs van Carnac is prima te combineren met een bezoek aan het schiereiland Quiberon of één van de stranden van Carnac.

Datum: 24 Oktober 2011
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Vakantie - Reizen