Locatie: Home - Financieel

Prijsverschil inboedelverzekering bij gelijke dekking enorm

De duurste inboedelverzekering is gemiddeld drie keer zo duur als de goedkoopste verzekering. Het prijsverschil kan oplopen 264 euro per jaar voor een gezin. Regelmatig kan de consument voor dezelfde prijs een uitgebreidere dekking kiezen.

Een Amsterdams gezin met kinderen met een rijtjeswoning is bij de goedkoopste inboedelverzekering 120 euro kwijt en bij de duurste 384 euro. Dat is een verschil van 264 euro per jaar en ruim drie keer zoveel als de goedkoopste verzekering. De meest gangbare inboedelverzekeringen zijn: extra uitgebreide en meest uitgebreide verzekering. Deze laatste biedt dekking tegen elk buitenkomend onheil. In het voorbeeld is de goedkoopste meest uitbreide verzekering net zo voordelig als de goedkoopste extra uitgebreide verzekering.

Uit een analyse blijkt dat één op de drie meest uitgebreide inboedelverzekeringen goedkoper is dan de gemiddelde extra uitgebreide verzekering. Het is belangrijk om bij het afsluiten van een inboedelverzekering goed de verschillende dekkingen met elkaar te vergelijken en de kosten daarvan.“Er zijn zulke grote verschillen in premie en dekking, omdat er minder mensen regelmatig wisselen van inboedelverzekering. Ook is er minder concurrentie dan bijvoorbeeld bij autoverzekeringen. Dat blijkt uit het feit dat bij inboedelverzekeringen van elke euro premie 11 cent over blijft als winst voor de verzekeraar. Bij auto komt dit neer op 1 cent.”

Datum: 23 Oktober 2011
Bron: Persbericht Verzekeringssite

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel