Locatie: Home - Financieel

Huizenkopers willen Nationale Hypotheek Garantie

Huizenkopers willen Nationale Hypotheek Garantie. Het aantal leningen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is verder toegenomen. Ruim 100.000 consumenten hebben in 2011 een woning gekocht of verbeterd met NHG. Vooral het aantal woningverbeteringen (26.200) heeft een vlucht genomen. Ten opzichte van vorig jaar bedraagt de toename 44%. Het lijkt er dus op dat steeds meer huishoudens kiezen voor woningverbetering in plaats van verhuizen. Het aantal hypotheekgaranties voor de aankoop van een woning is met 73.000 nagenoeg gelijk gebleven.

Het aantal verkopen van woningen staat al langere tijd onder druk. Maar tegelijkertijd doen meer woningkopers een beroep op NHG. De groei van het aantal hypotheekgaranties wordt niet alleen veroorzaakt door de tijdelijk verhoogde kostengrens tot 350.000 euro. Ook in het segment onder de oude kostengrens van 265.000 euro is de populariteit van NHG gestegen. Circa 90% van de in 2011 verkochte woningen in dit segment zijn gefinancierd met NHG.

Voor het vierde kwartaal van 2011 verwacht het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) dat het aantal hypotheekgaranties zal afnemen door een lagere vraag naar koopwoningen. De oorzaak hiervan ligt in de combinatie van maatregelen die de financierbaarheid van koopwoningen beperken en het aflopen van de tijdelijke stimuleringsmaatregelen voor de woningmarkt.

Datum: 04 Oktober 2011
Bron: Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel