Locatie: Home - Financieel

Autoverzekering overzetten bespaart kosten

Autoverzekering overzetten bespaart kosten. Autoverzekeringen zijn de laatste tijd massaal duurder geworden en het aantal verzekeraars dat de premie verhoogt zal toenemen. Consumenten die van autoverzekering veranderen kunnen echter veel geld besparen.

Veel grote verzekeringsmaatschappijen gooien hun prijzen omhoog. De verhogingen kunnen oplopen tot 30 procent. Volgens de verzekeringen zijn zij genoodzaakt hun premie te verhogen, omdat ze de afgelopen jaren te lage premies hebben gehanteerd. Door de toenemende concurrentie van goedkopere internetverzekeraars werden veel traditionele autoverzekeraars gedwongen hun premies te verlagen, met als gevolg dat deze niet meer kostendekkend waren.

Verzekeringsmaatschappijen in Nederland zijn verplicht hun klanten op de hoogte te stellen van een aanstaande premieverhoging of een wijziging in de voorwaarden. Veel verzekerden kunnen daarom de komende tijd een brief van hun verzekeraar verwachten met daarin informatie over wanneer de premieverhoging wordt doorgevoerd. Voor bestaande klanten is dit aan het einde van de contractperiode.

Datum: 21 September 2011
Bron: Persbericht geld.nl

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel