Locatie: Home - Internet

Onderzoek social media: werknemer initiatiefrijk, werkgever behoudend

Projectmatig samenwerken via social media - zoals microbloggen binnen de muren van een organisatie of een project - staat nog in de kinderschoenen. Dit wordt met name veroorzaakt door afwachtend of ontbrekend beleid van werkgevers. Dit blijkt uit het onderzoek dat Viadesk heeft gehouden onder 366 professionals.

Samenwerken via social media wordt wel productiever, omdat werknemers makkelijker ideeën, links en informatie delen, vragen stellen, nieuws posten en zichzelf binnen en buiten de organisatie kunnen profileren als deskundige. Echter, social media op de werkvloer zijn op dit moment voornamelijk netwerkmedia in plaats van dat zij het structurele en projectmatige samenwerkproces ondersteunen.

Viadesk heeft dit onderzoek uitgevoerd in de wetenschap dat de social-mediarevolutie zich naast privé nu ook afspeelt op de werkplek. Dit groeiproces gaat echter minder soepel, omdat het organisaties confronteert met een aantal nieuwe uitdagingen en onzekerheden. In zowel grote als kleine bedrijven is er een toenemende noodzaak om de verouderde en logge intranetten te vervangen door nieuwere systemen die socialer, interactiever en vooral effectiever zijn.

Datum: 21 September 2011
Bron: Persbericht Viadesk

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet