Locatie: Home - Internet

Sterke groei apps voor uitgevers

Ruim één op de vijf Nederlanders heeft een dagblad-app gedownload op een tablet of een smartphone. Dit blijkt uit het rapport Trends in Digitaal Lezen (juni 2011), dat Intomart GfK in samenwerking met NOM en Mediafacts heeft uitgebracht.

De sterke groei van het gebruik van apps hangt samen met de snelle uitrol van tablets en smartphones in Nederland. In juni 2011 heeft 6% van de Nederlanders een tablet in bezit en 38% een smartphone (mobiele telefoon met internet). In augustus 2010 had nog slechts 1% een tablet in bezit en 23% een smartphone. Daarnaast is 14% van de Nederlanders van plan om op korte termijn een tablet aan te schaffen.

Gemiddeld genomen heeft een tabletbezitter 25 apps gedownload, een smartphone bevat gemiddeld 15 apps. Smartphones en tablets worden steeds meer gebruikt voor mediaconsumptie. Ruim de helft van de smartphone-bezitters heeft een of meer media-apps gedownload, en 70% van de tabletbezitters heeft een of meer media-apps. Nu en Telegraaf hebben de meest succesvolle apps, gevolgd door Veronica Magazine.

De digitale dagbladlezer is een jonge, hoogopgeleide man die relatief weinig tijd besteedt aan televisiekijken of bladen lezen en qua radio luisteren en internetten in de middenmoot hoort.

Datum: 22 Juni 2011
Bron: Persbericht Intomart GfK

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet