Locatie: Home - Financieel

Banksparen kan verder doorgroeien

Nederlanders hebben behoefte aan bankspaarproducten, zo bleek onlangs uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). De portefeuille Banksparen van SNS Bank, RegioBank en REAAL heeft vorige week een omvang van ÚÚn miljard euro bereikt. De goede samenwerking tussen de drie merken van SNS REAAL is daarmee ook commercieel een succes. De vooruitzichten zijn daarbij goed; de markt voor banksparen groeit verder, omdat consumenten behoefte blijken te hebben aan bankspaarproducten.

De Nederlandse overheid maakte het in 2008 mogelijk voor spaarders om via banksparen fiscaal gunstig te sparen. Hierop startte in 2009 binnen SNS REAAL het programma Banksparen met als doel gezamenlijk lijfrenteproducten te ontwikkelen voor RegioBank, SNS Bank en REAAL (REAAL Bancaire Diensten).

De markt voor Banksparen groeit nog steeds en biedt nog volop kansen. Nederlanders hebben behoefte aan bankspaarproducten, zo bleek onlangs uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Het tegoed van Nederlandse huishoudens op bankspaarrekeningen is vanaf 2008 gegroeid tot ruim 7 miljard euro eind 2010. SNS Bank, RegioBank en REAAL gaan dan ook samen verder op de ingeslagen weg om het succes verder uit te bouwen.

Datum: 22 Juni 2011
Bron: Persbericht SNS Reaal Groep

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel