Locatie: Home - Gezondheid

Bleachorexia - Tanden bleken informatie

Bleachorexia, het gevaar van te vaak tanden bleken. Tanden bleken heeft de afgelopen jaren een vogelvlucht genomen en dat kan resulteren in obsessief gedrag en schadelijk zijn voor de tanden, zo waarschuwt tanden kliniek WIT. Bijna wekelijks melden zich klanten in de zaak met spierwitte tanden, die daar geen genoegen meenemen. Deze mensen hebben last van Bleachorexia, een term die in Amerika al gemeengoed onder tandartsen is geworden. Hulpverlening voor dit soort patiŽnten, die vaak allerlei thuisbleek middelen door elkaar gebruiken is er nauwelijks.

WIT wil waarschuwen voor de gevaren, die overmatig tandenbleken tot gevolg kan hebben. Tandartsen en mondhygiŽnisten kunnen goed advies geven over de staat van het gebit en goed beoordelen of een eerste, tweede of derde tanden bleek behandeling raadzaam is. Beautyspecialisten zonder tandheelkundige opleiding kunnen dit eenvoudigweg niet, wat desastreuze gevolgen voor de tanden kan hebben. De tanden kliniek zou daarom graag een keurmerk zien, waarbij tandheelkundige organisaties zich kunnen aansluiten.

Het overmatig bleken van de tanden kan liggen aan het feit dat mensen zich graag willen spiegelen aan de prachtige witte lach van veel filmsterren. Zij realiseren zich vaak niet dat deze filmsterren peperdure implantaten hebben om deze witte lach te bereiken en daarnaast wordt er tijdens filmopnamen en fotoshoots gebruik gemaakt van een witlicht, waardoor tanden extra wit lijken.

Datum: 08 Juni 2011
Bron: Persbericht Pinto Solutions

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Gezondheid