Locatie: Home - Leven

Overlijden hoofdagent in Baflo schokt en raakt ACP diep

Overlijden hoofdagent in Baflo schokt en raakt ACP diep. De ACP is geschokt en diep geraakt door het overlijden van één van haar leden. De 48-jarige hoofdagent is op woensdagavond 13 april 2011 omgekomen bij een schietpartij in het Groningse Baflo. Ook een 22-jarige politieagente raakte bij het incident gewond. De collega's reageerden op een melding van huiselijk geweld.

Het schietincident tussen de verdachte en de politie speelde zich gisteravond af in de Heerestraat in Baflo. De 25-jarige verdachte is door de politie neergeschoten en vervolgens aangehouden. Hij verkeert buiten levensgevaar en is meegenomen voor verhoor.

De Regionale Raad van de ACP in Groningen komt op donderdag bijeen voor overleg. Zij worden hierbij ondersteund door regiobestuurders van de werkorganisatie ACP. Samen zullen wij bekijken op welke manier wij betrokkenen van dienst kunnen zijn en ons medeleven kunnen uiten. Onze gedachten gaan uit naar de vrouw en kinderen, familie, vrienden en collega's van de overleden agent in Baflo, alsook van de collega die gewond raakte. De ACP wenst alle betrokkenen veel sterkte en wijsheid toe.

Datum: 14 April 2011
Bron: Persbericht Politiebond ACP

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Leven