Locatie: Home - Financieel

Mobiel bellen in buitenland: winstmarge voor telecombedrijven 282 procent

Mobiel bellen in buitenland: winstmarge voor telecombedrijven 282 procent. Ondanks flinke prijsdalingen sinds de invoering van Europese maximumtarieven voor bellen in het buitenland in augustus 2007 bedroeg de winstmarge in 2009 nog steeds 282%. Dit blijkt uit het antwoord van de Europese Commissie op vragen van Lambert van Nistelrooij, CDA-woordvoerder Telecom in het Europees Parlement. Cijfers over 2010 zijn nog niet beschikbaar.

Eurocommissaris Neelie Kroes schrijft in haar antwoord dat in 2009 de inkomsten uit roamingdiensten 4,78 miljard euro bedroegen, terwijl er voor 1,25 miljard kosten werden gemaakt.

Van Nistelrooij: "Winst maken mag, maar 282% is buiten alle proporties. Eurocommissaris Kroes wil dat in 2015 het verschil tussen binnenlandse en Europese mobiele telefoongesprekken 'bijna nul' moet zijn. Vˇˇr de zomervakantie komt de Europese Commissie met en evaluatie van het huidige roamingbeleid waaruit zal moeten blijken hoe dit doel bereikt kan worden. Ik zal nauwlettend volgen of dit tijdschema wordt gehaald."

Datum: 07 April 2011
Bron: Persbericht CDA

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel