Locatie: Home - Internet

Vonnis: Hotelkamerveiling en Hotelveiling mogen naast elkaar bestaan

De populaire site Hotelkamerveiling.nl moet de sterk gelijkende site Hotelveiling.nl dulden. Dat vonniste de rechtbank Groningen vandaag. De naam Hotelkamerveiling zou beschrijvend zijn waardoor de site verwarring op de koop toe zou moeten nemen. In de praktijk blijkt echter dat deze verwarring grote schade veroorzaakt bij Hotelkamerveiling.nl. Het bedrijf overweegt dan ook hoger beroep.

Jasper Stekelenburg, een van de oprichters van Hotelkamerveiling, verklaart: “Wij zijn teleurgesteld over dit vonnis. Het is voor ons overduidelijk dat een naam als Hotelveiling verwarring oproept bij de consument. Dit vonnis maakt het internet een vrijplaats voor het aanhaken bij andermans populariteit. Wij verwelkomen concurrentie, maar dan wel op een eerlijke manier.”

Volgens het handelsnaamrecht mogen twee bedrijven geen gelijkende handelsnamen voeren die verwarring veroorzaken bij de consument. De rechter oordeelde echter dat Hotelkamerveiling eventuele verwarring voor lief moet nemen omdat Hotelkamerveiling met haar handelsnaam te weinig onderscheidingskracht zou hebben verworven.

Stekelenburg is van mening dat dit niet het geval is: “De afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd in onze naamsbekendheid en daar plukt Hotelveiling.nl nu de vruchten van.”

Hotelkamerveiling heeft 4 weken om in beroep te gaan maar kan ook een bodemprocedure aanspannen. Een beslissing hierover is nog niet genomen.

Datum: 01 April 2011
Bron: Persbericht Hotelkamerveiling.nl

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet