Locatie: Home - Internet

Werven via social media: wat levert het op?

Werven via sites als LinkedIn, Hyves, Facebook of het meer specifieke Spot-a-job.nl en Netwerven.nl is sterk in opmars. In online nieuwsbrieven, blogs, nieuws- en discussiegroepen is hierover het ene na het andere bericht verschenen. Uit onderzoek van Heliview Research blijkt dat dergelijke sites in 2010 door circa één op de vijf vestigingen met vacatures zijn ingezet voor personeelswerving. Wat levert deze nieuwe vorm van werving concreet op?

Volgens deskundigen onderscheidt werven via social sites zich van overige online wervingsmethoden doordat het een persoonlijke vorm van recruitment is. Richt werving via vacaturesites, recruitmentsites van werkgevers (bv. werkenbijdeoverheid.nl) of 'gewone' bedrijvensites zich vaak op een breed publiek bedoeld voor meer algemene functies, door te werven via social media komt de recruiter persoonlijk in contact met high-potentials voor specialistische functies. Via social media is een groep potentiële kandidaten bereikbaar die vaak passief werkzoekend is en reageert op interessante aanbiedingen. Om deze reden vormen social media voor veel recruiters graag bezochte visvijvers.

Uit de studie Werving via social media (december 2010), blijkt dat werkgevers in Nederland deze nieuwe wervingsmethoden volop aan het verkennen zijn. De bekendheid met social media is hoog. Vrijwel alle vestigingen met vacatures zijn op een of andere manier bekend met Hyves, Facebook, Twitter of MSN. Echter, men hoeft ze niet per se als wervingskanaal te kennen. Met LinkedIn is circa 69 procent bekend.

De succesrate van social media ligt tot dusver (nog?) lager dan die van vacaturesites, recruitmentsites en eigen bedrijvensites. Ongeveer 40 procent heeft met succes nieuwe medewerkers aangenomen. Bij vacaturesites, recruitmentsites en eigen websites kwam de succesrate op respectievelijk 70 procent, 76 procent en 72 procent.

Datum: 15 Maart 2011
Bron: Persbericht Heliview

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet