Locatie: Home - Financieel

Banken in gevaar door nieuwe concurrenten

Terwijl de banken zich voorbereiden op de nieuwe Basel - voorschriften, staan totaal nieuwe spelers in de startblokken om de concurrentieslag aan te gaan. Zo heeft Google zich ontfermd over nagenoeg alles wat online gebeurt, inclusief een eigen browser Google Chrome en de licenties voor een complete bankdienst. Apple - op haar beurt - richt zich op een nieuwe generatie I-Phones. Een massa-gadget waarover wordt gespeculeerd dat deze de chip bevat om betalingen mee te kunnen doen. Wie valt er niet voor? De I-Phone als portemonnee? Bruno Fabre stelt deze kwesties aan de kaak in zijn boek `Bankroots in 2020'. Hij geeft antwoord op de vraag hoe het financiŽle systeem zo snel mogelijk de balans kan hervinden tussen winst en klantenbelang.

Ondertussen doen de banken er alles aan om de balans op te krikken en in hun kapitaalbehoeften te voorzien. Daarnaast doen ze hun best om de technologisch achterstand in te lopen. Hoe lang hebben ze nog voordat de gouden Apple de markt betreedt? Hoe lang nog voordat Google de Award in ontvangst neemt voor de meest sympathieke financiŽle dienstverlener? Of slagen banken en verzekeraars er nog in om het hart van hun cliŽnten weer te stelen - of beter nog - te strelen?

Deze en meer onderwerpen stelt Bruno Fabre aan de kaak in zijn boek `Bankroots in 2020'. Hij geeft antwoord op de vraag hoe het financiŽle systeem zo snel mogelijk de balans kan hervinden tussen winst en klantenbelang. Hij doet bovendien boude uitspraken over wat de financiŽle dienstverlener nog vandaag moet oppakken, als zij morgen nog een rol van betekenis wil blijven spelen in de monetaire wereld. `Bankroots in 2020' is een boek met een bijsluiter: het boek is een gevaar voor de gezondheid van financiŽle dienstverleners. Als ze het in handen krijgen, kan het impact hebben op hun hart.

Datum: 17 Januari 2011
Bron: Persberiht The Bright Id

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel