Locatie: Home - Internet

Sdu Uitgevers zet in op mobiel uitgeven

Sdu Uitgevers zet zich sterk in op mobiel uitgeven. Sdu Uitgevers lanceerde vorige maand, na eerder apps in de iTunes Store als re.Public, Kantonrechtersformule en Chemiezone, de app OpMaatMobiel, waarmee de geldende Nederlandse wet- en regelgeving toegankelijk wordt gemaakt voor de iPhone. Inmiddels is de app ook beschikbaar voor Blackberry en binnenkort voor Android. OpMaatMobiel is sinds de introductie al ruim 3.000 keer gedownload en de reacties van gebruikers zijn uitermate positief.

OpMaatMobiel
OpMaatMobiel maakt het mogelijk om altijd en overal de geldende Nederlandse wetteksten te raadplegen. De wetteksten zijn doorbladerbaar en te downloaden via de mobiel. Tevens kunnen tags worden toegevoegd om de teksten makkelijk op onderwerp of dossier te vinden. Veelgebruikte teksten kunnen als favoriet worden aangegeven en/of per e-mail worden doorgestuurd (naar uzelf of naar een collega).

Mobiele applicaties bij Sdu Uitgevers
Sdu Uitgevers is voortdurend op zoek naar wegen om haar positie als multimedia uitgever van vakinformatie verder uit te bouwen. Het ontwikkelen van mobiele applicaties is voor Sdu Uitgevers een speerpunt voor 2011. Locatiegebaseerde applicaties bieden voor klanten een manier om de content van Sdu Uitgevers nog beter en gerichter in hun werkproces te kunnen toepassen. Bovendien leent de hoge kwaliteit van de beeldschermen van bijvoorbeeld de iPad zich er uitermate voor om door vooral visuele content te navigeren. Sdu Uitgevers heeft voor de komende maanden veel apps op de planning staan, waaronder een iPad versie van het fiscale magazine NTFR en mobiele versies van Automatisering Gids en Cobouw.

iPad Challenge
Recent organiseerde Sdu Uitgevers tevens een iPad Challenge voor haar medewerkers. Alle 625 medewerkers van Sdu Uitgevers werden uitgedaagd een uitgeefidee te ontwikkelen voor de iPad. Met bijna 30 inzendingen werden de verwachtingen ver overtroffen. De beste ideen worden op dit moment uitgewerkt en zullen begin 2011 gelanceerd worden. Deze challenge onderstreept nog eens de doelstellingen voor mobiel uitgeven die Sdu Uitgevers zichzelf heeft gesteld.

Datum: 16 November 2010
Bron: Persbericht SDU Uitgevers

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet