Locatie: Home - Gezondheid

Cholera in HaÔti: toename verdachte choleragevallen Port-au-Prince

Cholera in HaÔti. In de HaÔtiaanse hoofdstad Port-au-Prince heeft Artsen zonder Grenzen de afgelopen 3 dagen meer dan 200 mensen behandeld voor ernstige diarree, een symptoom van cholera. Nog maar weinig gevallen van cholera zijn echt via labtesten bevestigd; de ernstige toestand van de patiŽnten is echter zeer zorgwekkend. De teams van Artsen zonder Grenzen behandelen de patiŽnten volgens de procedures voor cholerapatiŽnten. Het gaat om orale en intraveneuze rehydratatie, aangevuld met antibiotica waar nodig.

Cholerabehandeling in ziekenhuizen en speciale centra
De teams van Artsen zonder Grenzen ondersteunen in Port-au-Prince het HaÔtiaanse ministerie van Volksgezondheid en werken ook in eigen ziekenhuizen. In deze 4 ziekenhuizen wordt sinds zaterdag een stijgend aantal patiŽnten behandeld. Er zijn nu meer dan 300 bedden gereserveerd voor cholerapatiŽnten. In de wijk Sarthe wordt een extra cholerabehandelcentrum opgezet, met nog eens 320 bedden. Daarnaast ondersteunt Artsen zonder Grenzen ook 2 overheidsziekenhuizen.

Snelle behandeling voorkomt doden
'Het aantal patiŽnten waarvan vermoed wordt dat zij aan cholera lijden in al onze ziekenhuizen in Port-au-Prince is alarmerend,' zegt Stefano Zanini, hulpcoŲrdinator van Artsen zonder Grenzen in HaÔti. 'Cholera en cholera-achtige symptomen kunnen mensen snel noodlottig worden. Hoewel preventie via hygiŽnevoorlichting belangrijk blijft, is de onmiddellijke behandeling van patiŽnten cruciaal om mensenlevens te redden tijdens een cholera-epidemie.

Datum: 10 November 2010
Bron: Persbericht Artsen Zonder Grenzen

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Gezondheid