Locatie: Home - Financieel

FNV: pensioenfondsen houden de ruimte

"Minister Donner wil de juridische mogelijkheid openen dat er bij enkele echt noodlijdende pensioenfondsen ingegrepen wordt. Misschien is dat uiteindelijk nodig, maar tegelijkertijd zeggen wij: in het belang van de deelnemers bij de fondsen moet je maatwerk leveren." Dat zegt FNV-vicevoorzitter Peter Gortzak naar aanleiding van een brief van minister Donner aan de Tweede Kamer.

"De situatie per fonds verschilt, dus je kunt ze niet over ťťn kam scheren. En het is goed dat de rest van de pensioenfondsen - en dat is in de geest van het Sociaal Akkoord van vorig jaar - gewoon de afgesproken drie tot vijf jaar de tijd krijgen om hun zaakjes volledig op orde te krijgen", aldus Gortzak.

Donner schrijft in zijn brief dat hij het verleende extra uitstel voor pensioenfondsen die aanvullende maatregelen nodig hebben om hun financiŽle positie te verbeteren niet langer verantwoord vindt.

In maart 2009 heeft de minister deze fondsen uitstel verleend voor kortingsmaatregelen tot 1 april 2012. Nu zullen deze fondsen per 1 januari 2011 kortingen moeten overwegen, tenzij zij De Nederlandsche Bank (DNB) ervan kunnen overtuigen dat hun financiŽle situatie op een andere manier kan worden verbeterd.

Datum: 18 Augustus 2010
Bron: Persbericht FNV Bouw

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel