Locatie: Home - Internet

Bol.com opent digitale boekenwinkel voor e-readers

Bol.com opent vandaag zijn digitale boekenwinkel voor e-readers met draadloos internet (wifi). Klanten met een e-reader die daarvoor geschikt is, zoals de BeBook Neo, kunnen voortaan ook via draadloze netwerken digitale boeken aanschaffen. De winkel breidt bewust de mogelijkheden voor het kopen van boeken verder uit. Zo kunnen nog meer mensen de voordelen van digitaal lezen ervaren en hebben klanten de keuze uit verschillende verkoopkanalen.

De winkel is in eerste instantie beschikbaar op de BeBook Neo. In de virtuele schappen staan digitale boeken die meteen te kopen en te downloaden zijn. In de wifi-winkel introduceert bol.com ook automatische incasso. Zo kunnen digitale lezers nog gemakkelijker hun favoriete boek overal en altijd downloaden en meteen lezen. Titels die gedownload zijn op de e-reader zijn ook terug te vinden in de bestelstatus op bol.com. Mocht de gebruiker deze digitale boeken via een ander apparaat willen lezen, dan kan dat natuurlijk ook.

De populariteit van digitaal lezen groeit. Sinds de introductie van digitaal lezen door bol.com in augustus 2009 is de bekendheid met het fenomeen aanzienlijk gestegen. Dat geldt zowel voor het digitale boek als voor de e-reader blijkt uit recente cijfers van Gfk. In april van dit jaar was 29% van de mensen bekend met digitale boeken en e-readers terwijl dat een jaar geleden respectievelijk 18% en 11% was.

Datum: 18 Augustus 2010
Bron: Persbericht bol.com

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet