Locatie: Home - Internet

BonRest! start onafhankelijke online restaurantgids voor iedereen

Vandaag is de nieuwe online restaurantgids BonRest officieel gestart. BonRest gaat met een landelijk netwerk van onafhankelijke horecaprofessionals restaurants beoordelen. De bediening, de prijs/kwaliteit verhouding, de kindvriendelijkheid en de hygiëne in de keuken zijn daarbij belangrijke criteria. Als een middenklasse restaurant voldoet aan de gestelde normen dan wordt het opgenomen in de online restaurantgids en ontvangt het een onafhankelijk en uniek keurmerk. Zo biedt BonRest online bezoekers de mogelijkheid om – regionaal en landelijk - snel een goed restaurant te kiezen. Inmiddels zijn de eerste restaurants bezocht en een aantal daarvan zijn opgenomen op de website.

Goed restaurant vinden is lastig
“Veel mensen vinden het lastig om een goed restaurant te vinden”, stelt Marco Verbaten, initiatiefnemer van de online restaurantgids BonRest. “Vooral buiten de eigen regio maken mensen nogal eens een verkeerde keuze. Zij storen zich dan met name aan de slechte prijs/kwaliteit verhouding van restaurants. Mensen raken daardoor teleurgesteld en gaan minder vaak een horecagelegenheid bezoeken. En dat is zonde, want er zijn voldoende restaurants in Nederland die hun zaakjes wel goed op orde hebben!” De online restaurantgids BonRest laat iedereen kennismaken met de beste middenklasse restaurants in Nederland. BonRest bestaat uit een landelijk netwerk van horecaprofessionals verdeeld in twee groepen. De groep van vertegenwoordigers maakt het concept aan de restaurateurs bekend. De groep van mystery guests test de eetgelegenheden onafhankelijk en professioneel op verschillende criteria.

Huidige online restaurantgidsen geven onjuist beeld
“Ons team bestaat uit ervaren en onafhankelijke horecaprofessionals. Chefkoks of eigenaren van horecagelegenheden die een passie hebben voor betaalbare kwaliteit,” vervolgt Verbaten. “Dit is een groot verschil met de huidige online restaurantgidsen waar bijna iedereen een mening kan geven. De kans dat er een onjuist beeld wordt gepresenteerd is hier natuurlijk nadrukkelijk aanwezig. Trouwens, ook restaurateurs hebben vaak kritiek op de al bestaande online restaurantgidsen. Er zijn veel reclame mogelijkheden en een groot aantal eetgelegenheden zijn helemaal niet getest.” De op BonRest geplaatste restaurants zijn onafhankelijk getest en zijn duidelijk geprofileerd weergegeven. Na goedkeuring krijgt het restaurant een plaatsing in de online restaurantgids en een onafhankelijk keurmerk dat van buitenaf goed zichtbaar is voor het publiek. Op het keurmerk is het soort restaurant, de prijsklasse en de geldigheidsdatum vermeld. BonRest biedt bezoekers vooraf duidelijkheid en maakt voor iedereen een positieve horeca-ervaring mogelijk.

Over BonRest!
BonRest is een online restaurantgids gericht op de middenklasse restaurants in Nederland. Met een onafhankelijke voorselectie biedt BonRest een transparant overzicht van restaurants die voldoen aan specifiek gestelde criteria. Naast opname in de online restaurantgids ontvangt een geselecteerd restaurant een keurmerk. BonRest – dat staat voor ‘goed restaurant’ - informeert gasten en maakt voor iedereen een positieve horeca-ervaring mogelijk.

Meer informatie over de online restaurantgids BonRest!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Marco Verbaten, initiatiefnemer van de online restaurantgids BonRest, telefoon 06-274 61 621, e-mail mverbaten@bonrest.com.

Datum: 27 November 2009
Bron: Persbericht BonRest!

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet