Locatie: Home - Gezondheid

Amsterdams horecapersoneel krijgt sekstraining

Amsterdams horecapersoneel krijgt sekstraining. De kennis van Amsterdamse barkeepers van homosekslocaties over veilige en gezonde seks wordt bijgespijkerd. Barmannen van homosauna Thermos zijn als eerste aan de beurt. Op woensdag 18 november nemen zij plaats in de schoolbanken. Amsterdam is daarmee de éérste stad met sekstrainingen voor barpersoneel.

Schorer, het landelijk instituut voor homoseksualiteit, gezondheid en welzijn heeft de afgelopen twee jaar in het kader van Veiliger Sekslocaties overeenkomsten gesloten met eigenaren van homosauna's, homobars met een darkroom en organisatoren van seksfeesten in Amsterdam. Door informatie en voorlichting over gezonde homoseks en gratis condooms en glijmiddel voor de bezoekers beschikbaar te stellen, wordt veilig seksgedrag makkelijker gemaakt. Ook stimuleert Schorer eigenaren om goede hygiëne op die locaties mogelijk te maken.

Om ook de kennis van barmannen bij te spijkeren over veilige en gezonde seks organiseert Schorer de training voor barkeepers. Het personeel van de populaire Amsterdamse Thermos Sauna profiteert als eerste van deze training. Schorer wil in de toekomst meer barpersoneel in de homohoreca trainen. Ferdinand Strijthagen, directeur Schorer: 'Door barmannen te scholen op het gebied van veilig vrijen, soa en hiv en actuele kennis en informatie over te dragen, kunnen zij een actieve bijdrage leveren aan veilige seks op locatie en mogelijke barrières voor veiliger seksgedrag uit de weg ruimen.'

Datum: 11 November 2009
Bron: Persbericht Schorerstichting

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Gezondheid