Locatie: Home - Internet

Internet grootste concurrent installateur bij oriŽntatie cv-ketels

42 procent van de consumenten oriŽnteert zich via internet op de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel. Dat blijkt uit een onderzoek van Vaillant waarin ruim tweehonderd mensen ondervraagd zijn over hun consumentengedrag met betrekking tot verwarmingsketels. Het internet blijkt voor consumenten tijdens de start van het oriŽntatieproces de belangrijkste externe bron om informatie op te doen over ketels. Uit het onderzoek blijkt daarnaast wel dat de installateur in het gehele aankoopproces de grootste rol heeft.

Consumenten hebben over het algemeen weinig kennis van verwarmingsketels en hetgeen daarbij komt kijken. De stappen die men in het oriŽntatieproces doorloopt zijn achtereenvolgens het internet, familie/vrienden en de installateur. Op het internet blijken voornamelijk sites van fabrikanten en vergelijkingssites populair. Op deze laatste websites vindt men vooral informatie over de mogelijke adviesprijzen voor ketels.

Vaillant heeft dit onderzoek geÔnitieerd om de recente ontwikkelingen bij consumenten en installateurs op gebied van de oriŽntatie en aanschaf van een verwarmingsketel inzichtelijk te maken en hier op in te kunnen spelen. Ondanks het feit dat in het oriŽntatieproces van een nieuwe ketel de consument zich het eerst tot het internet richt, blijkt echter wel dat de consument bij de uiteindelijke aanschaf van de ketel nog steeds de meeste waarde hecht aan het advies en de mening van de installateur.

Datum: 09 November 2009
Bron: Persbericht Vaillant

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet