Locatie: Home - Gezondheid

Mexicaanse griep patiŽnt ongevoelig voor Tamiflu

Op 4 november 2009 heeft Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bekend gemaakt dat een Mexicaanse-grieppatiŽnt niet geholpen kon worden door de virusremmer Tamiflu. De griep specialisten spreken niet van resistentie tamiflu van het mexicaanse griep virus. De mexicaanse griepvariant heeft zich niet verder verspreid. De griepspecialisten hebben aangegeven dat het virus in een beperkt aantal gevallen bij een persoon kan veranderen. Op dit moment wordt de familie van de patiŽnt onderzocht.

In Nederland is dit de eerste voorval, maar wereldwijd zijn er reeds 39 gevallen bekend. De griepspecialisten kunnen naast Tamiflu ook nog andere virusremmers aan ernstig zieke Mexicaanse-grieppatiŽnten voorschrijven. In het bericht van de RIVM benadrukt men nogmaals de voorzorgsmaatregelen tegen de mexicaanse griep.

- Blijf vooral thuis! Mensen met griepverschijnselen thuis moeten blijven, zodat zij andere mensen niet besmetten met de mexicaanse griep.
- Gebruik een papieren zakdoek! Hoest of nies in een papieren zakdoek, en gooi de papieren zakdoek weg. Indien u geen zakdoek heeft, nies of hoest in de binnenkant van uw elleboog.
- Gebruik een mondmasker! Indien u toch in contact moet zijn met een persoon, die de mexicaanse griep heeft, bescherm uzelf met een mexicaanse griep mondkapje.
- Goed handen wassen! Was regelmatig uw handen met disinfecterende wasgel, zoals Dettol. U voorkomt hierdoor dat virussen, en ook resistente virussen, zich verspreiden.

Datum: 05 November 2009
Bron: Persbericht Tamiflu

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Gezondheid