Locatie: Home - Gezondheid

Klimaatverandering wereldwijd een bedreiging voor kinderen

In de komende tien jaar dreigen elk jaar 175 miljoen kinderen slachtoffer te worden van natuurrampen. Dat is drie keer meer dan nu. Door klimaatverandering zullen droogten, overstromingen, cyclonen en andere natuurrampen steeds vaker voorkomen. Juist de armste landen en de armste groepen worden hierdoor het zwaarst getroffen, terwijl zij er het minst verantwoordelijk voor zijn. Vijftig procent van de slachtoffers bij rampen zijn kinderen. Dit stelt Save the Children in het rapport "Feeling the Heat; Child Survival in a Changing Climate", dat vandaag wordt gepubliceerd.

Voor toekomstige generaties is het onontbeerlijk dat er in december in Kopenhagen een goed klimaatverdrag wordt gesloten. Kinderen in de armste landen en de kwetsbaarste gebieden worden het zwaarst getroffen door de klimaatverandering.

Nu al zijn de gevolgen van klimaatverandering zichtbaar. Toegang tot (schoon) drinkwater wordt minder, de mogelijkheid om voldoende voedsel te verbouwen neemt af, voedselprijzen stijgen, mensen raken op drift. In landen als Kenia en EthiopiŽ tekent zich de ramp van grote droogte nu al af.

Datum: 05 November 2009
Bron: Persbericht Save The Children Nederland

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Gezondheid