Locatie: Home - Gezondheid

Helft MKB-ondernemingen niet goed voorbereid op uitbraak Mexicaanse griepgolf

OneXS, aanbieder van innovatieve communicatieoplossingen voor bedrijven, kondigt vandaag de resultaten aan van een onderzoek onder 500 Nederlandse telecombeslissers. Uit dit onderzoek blijkt dat MKB-ondernemingen slecht zijn voorbereid op een uitbraak van de Mexicaanse griep. Bij 49% van de bedrijven is de telecominfrastructuur niet ingericht op het op grote schaal thuiswerken.

Influenza A (oftewel H1N1 - de officiŽle benaming van de Mexicaanse griep) kan in de milde variant op het hoogtepunt een half tot anderhalf miljoen mensen vellen, zo becijferde het ministerie van Volksgezondheid (VWS) deze zomer. Omdat de griepgolf nu substantiŽle vormen aanneemt zal een groot deel van de beroepsbevolking mogelijk vroeg of laat ziek worden; hoge gelijktijdige absentie wordt met de dag reŽler. Dit kan het bedrijfsleven miljoenen euroís kosten.

Het onderzoek van OneXS toont aan dat de gemiddelde MKB-onderneming slecht is voorbereid op een uitbraak van een dergelijke massale griepgolf. Slechts de helft van de ondervraagden (51%) biedt medewerkers alle faciliteiten om vanuit huis te opereren. Eenzelfde verdeling is te zien bij de vraag of er een noodplan is dat voorziet in de bereikbaarheid van medewerkers. Maar liefst 52% geeft aan dit niet te hebben.

Datum: 04 November 2009
Bron: Persbericht OneXS

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Gezondheid