Locatie: Home - Internet

Gameship, de meest moderne game- en animatiestudio van Nederland opent haar deuren in Leeuwarden

Op 10 november as. openen Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden en Eddy Zoey, BNN presentator, muzikant, acteur en regisseur de meest moderne game- en animatiestudio van Nederland in Leeuwarden. Gameship werkt vanuit deze splinternieuwe multimediastudio aan spraakmakende en innovatieve producties op het gebied van video (HD), geluid, animatie en gaming. Daarmee neemt het een voortrekkersrol in binnen Europa.

Internationale ambitie
Gameship heeft als doel ‘high end’ en ‘content driven’ projecten te leveren die superieur zijn, zowel in concept als in uitvoering. Gameship verwacht met haar aanpak en met de participatie van vooraanstaande creatieve bedrijven zowel nationaal als internationaal de toon te kunnen zetten. Deze ambitie wordt gedreven door de grote potentie en groeiverwachting van de nationale en internationale game-industrie in de komende jaren. Gameship werkt samen met gespecialiseerde partners op het gebied van conceptontwikkeling, videoproductie, audiodesign, game-ontwikkeling en motion capture.

Hoewel Gameship een commerciële organisatie is, heeft het bedrijf ook een educatieve doelstelling. Toptalenten van ondermeer de studie Communication & Multimedia Design (CMD) van NHL Hogeschool (NHL) krijgen binnen het leerbedrijf Gameship de kans om ervaring op te doen in het bedrijfsleven en op hoog niveau te werken aan multimedia projecten. Daarnaast biedt Gameship kennis en middelen aan onderwijs en zorgverleners, met een sterke link naar animatie, beweging en sport. De doelgroep bestaat uit producenten, gaming bedrijven, multimedia (reclame)bureaus, medici en onderzoekers.

Geavanceerde studio’s
Gameship is gevestigd aan de Willemskade, in het centrum van Leeuwarden, en is een van de meest geavanceerde game-/multimediastudio’s van Europa, met een Motion Capture studio, een volledig digitale TV studio op HD kwaliteit, een uniek "Caren System" en (op Protools en Digidesign gebaseerde) geluid- en videostudio. Binnen Gameship zijn meer dan 50 werkplekken gerealiseerd waar studenten van de opleiding CMD van de NHL, maar ook externe bedrijven en andere instellingen aan de slag kunnen met de nieuwste multimedia-, animatie- en simulatietechnieken.

Datum: 03 November 2009
Bron: Persbericht thefactor.e

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet