Locatie: Home - Internet

Nieuw online netwerk gericht op Financials

LinkedIn maakte deze maand bekend haar 50 miljoenste lid wereldwijd te mogen verwelkomen. Zij laat hiermee haar enige concurrent op wereldniveau Xing ver achter zich. Toch stelt 'nieuwkomer' VNU Media dat de markt voor online business netwerken nog lang niet verzadigd is. De Haarlemse uitgeverij lanceert vandaag haar 3e nichenetwerk in korte tijd: www.financebase.nl.

Leden van online businessnetwerken zoals LinkedIn gebruiken een netwerk vooral om contact te leggen met bekenden. Een nichenetwerk gericht op een specifieke gebruikersgroep biedt naast deze functionaliteit juist veel relevante en actuele informatie over een vakgebied en haar raakvlakken.

Zo zijn bij Financebase.nl de headlines van alle grote financiële-blogs op één overzichtspagina geplaatst, is er nieuws van leden en zijn er financiële banen te vinden. Tevens zijn er diverse tools op de site om discussie en kennisdeling te stimuleren door middel van tekst, video en foto.

De interactie wordt gestimuleerd doordat leden tot dezelfde gebruikersgroep behoren. Ook tussen leden die elkaar niet kennen. En dat is het uiteindelijke doel van ieder online netwerk: een levende community-site worden.

Datum: 03 November 2009
Bron: Persbericht VNU Media

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet