Locatie: Home - Internet

Mobiel internet groeit gestaag

Het aantal wekelijkse gebruikers van mobiel internet groeide afgelopen jaar met 53%. In totaal gebruiken op dit moment 1,3 miljoen Nederlanders van 12 jaar en ouder mobiel internet. Dit blijkt uit de Multiscope Marktpeiler van september 2009.

Groei in cijfers
Wekelijks maakt inmiddels 9% van de Nederlandse bevolking gebruik van mobiel internet. Vorig jaar waren dit er nog 850.000. Binnen de groep die gebruik maakt van mobiel internet, gebruikt nu 40% het dagelijks, in 2008 was dit nog 19%. Van de gebruikers van mobiel internet heeft ruim 70% een onbeperkte databundel. Het percentage mobiele telefoons dat geschikt is voor mobiel internet is ondertussen gestegen naar 60%.

De favoriete sites
NU.nl wordt door respondenten als meest favoriete mobiele website genoemd. In de tabel ziet u de volledige top 10. Gebruikers zijn meer bekend met mobiele sites dan applicaties die geďnstalleerd dienen te worden. Voor elke twee mobiele websites kan men slechts één mobiele applicatie noemen. De applicaties die worden geďnstalleerd zijn vaak gerelateerd aan de GPS en navigatiemogelijkheden van de telefoon. Omdat een mobiele site, in tegenstelling tot een applicatie, geschikt is voor meerdere type mobiele telefoons heeft een mobiele site op dit moment nog de grootste potentiële doelgroep. Dit zou voor ontwikkelaars een overweging kunnen zijn zich in eerste instantie te richten op de ontwikkeling van mobiele sites.

Datum: 09 Oktober 2009
Bron: Persbericht Multiscope

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet