Locatie: Home - Internet

Zoekmachine Hulbee houdt stand in zoekmachinestrijd

Hulbee, de semantische zoekmachine die Grossbay AG in mei 2009 introduceerde, levert in vergelijking met andere nieuwe zoekmachines de meest relevante zoekresultaten. Dankzij de semantische technologie achter de Hulbee-zoekmethode verschijnen de meest recente en relevante links op het scherm. Daarnaast is het grote voordeel van Hulbee dat de tag cloud (een woordenwolk aan de linkerkant van het scherm) gebruikers de mogelijkheid biedt eenvoudig door te klikken naar een gerelateerde, diepere zoekopdracht.

Hulbee biedt semantische links aan in de tag cloud. Tikt een gebruiker bijvoorbeeld de zoekterm Obama in, dan vindt hij naast voor de hand liggende termen als ‘Amerika’ en ‘President’ ook termen als ‘voorganger’ of ‘peilingen’. Zo vinden gebruikers in een handomdraai gedetailleerde informatie over een thematisch gerelateerd onderwerp. Zijn de resultaten na de eerste zoekopdracht te breed, dan kan de gebruiker zijn of haar zoekopdracht steeds verder verfijnen door te klikken op het woord in de wolk, dat aansluit bij wat men zoekt. Dit leidt uiteindelijk naar de gezochte informatie. Hiermee maakt Hulbee voorgoed een einde aan lange lijsten met irrelevante zoekresultaten.

Andere nieuwe zoekmachines tonen de meest essentiële informatie, zoals een officiële website, soms niet eens op de eerste tien resultatenpagina’s. Daarbij verschijnen op de eerste pagina bijvoorbeeld gerelateerde artikelen van ruim een jaar oud. Door met Hulbee te zoeken, voorkomen internetgebruikers lange zoekopdrachten en de frustratie van irrelevante zoekresultaten.

Datum: 16 Juni 2009
Bron: Persbericht Grossbay AG

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet