Locatie: Home - Internet

Affiliate marketing netwerk M4N maakt omzetcijfers 2008 bekend

Affiliate marketing netwerk M4N behaalde in 2008 een omzet van 7,4 miljoen euro. M4N boekte hiermee een groei van 70 procent ten opzichte van 2007 en genereerde daarmee meer dan 150 miljoen euro aan consumentenbestedingen. Affiliate marketing netwerk M4N verwacht in 2009 de sterke groei voort te zetten. Deze voorspelling van M4N is gebaseerd op de groei in 2008 ten opzichte van 2007 en de kansen van performance based marketing in de huidige kredietcrisis.

Thomas Joosten, oprichter van M4N, legt uit: ‘Een performanced based model, zoals bij affiliate marketing, is uitermate geschikt voor een kredietcrisis waarin iedereen zijn CPM-budgetten moet terugschroeven. Doordat tegenover iedere euro die een adverteerder uitgeeft aan affiliate marketing daadwerkelijke omzet staat, is het risico veel lager.’

‘Daarnaast constateren we dat marketingbudgetten steeds sneller verschuiven van offline media naar de effectievere en goedkopere online kanalen’, zegt Joosten. ‘De meetbaarheid van online marketing, en dan specifieker affiliate marketing, maakt het mogelijk om alle kosten toe te rekenen aan de bijbehorende sales en dit vereenvoudigt de verantwoording van de uitgaven’, merkt Joosten op.

M4N weet uit ervaring hoeveel omzet het bedrijf genereert doordat er een direct verband bestaat tussen marketinguitgaven en omzet. Adverteerders die aangesloten zijn bij affiliate netwerken besteden gemiddeld 5 tot 8 procent van hun omzet aan affiliate marketing.

Datum: 12 Maart 2009
Bron: Persbericht M4N

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet